Hei,

Järjestimme SWIB19 –konferenssissa työpajan, jossa esittelimme automaattisen asiasanoituksen työkalua Annifia ja sen käyttöä. Työpaja painottui harjoitusten tekemiseen, mutta sisälsi myös esittelyä ja luentomaisempia osuuksia. Harjoitusaineistoina työpajassa käytettiin englanninkielisiä graduja ja taloustieteen julkaisuja, joita analysoitiin Annifin tärkeimmillä algoritmeilla. Työpajan (englanninkieliset) materiaalit ovat nyt julkisesti saatavilla os. https://github.com/NatLibFi/Annif-tutorial - halukkaat ovat siis tervetulleita kokeilemaan harjoituksia ja opiskelemaan Annifin käyttöä itsenäisesti! Harjoitukset toimivat useimmilla käyttöjärjestelmillä koneella, jossa on vähintään 8 GB keskusmuistia (RAM) ja 20 GB vapaata levytilaa, tarkemmat asennusohjeet ovat ensimmäisessä tehtävässä.

Otamme myös mielellään vastaan palautetta tutoriaalista, tarkoituksenamme on mahdollisuuksien mukaan järjestää vastaava Suomessakin keväällä/kesällä 2020 (tiedot tarkentuvat myöhemmin). Voit ottaa yhteyttä allekirjoittaneisiin vaikka s-postilla (osoitteet muotoa etunimi.sukunimi(a)helsinki.fi).


Osma Suominen, Mona Lehtinen ja Juho Inkinen