Puolustushallinnon ontologia PUHO on vaihtanut nimensä Sotatieteen ontologia SOTOksi. SOTO on selailtavissa ja käytettävissä Fintossa osoitteessa: https://finto.fi/soto/fi/. Vanhaa Puolustushallinnon asiasanastoa ei enää ylläpidetä. Nimenmuutoksen taustalla on tarve rajata ja selkeyttää ontologian omistajuutta ja käyttötarkoitusta. SOTOn tekijänoikeus on Maanpuolustuskorkeakoulun kirjastolla ja se julkaistaan Finto-palvelussa Creative Commons 4.0 Nimeä ­-lisenssillä (CC BY 4.0). Uusi nimi kuvastaa ontologian sisältöä: kyseessä on nimenomaan sotatieteen erikoisontologia.

PUHO-käsitteiden URIt on muutettu Finto-palvelussa SOTO-käsitteiden UReiksi. Vanhoista UReista on tehty uudelleenohjaus uusiin. Melindassa muutos koskee noin 51 000 bibliografista tietuetta, joihin muutokset tehdään koneellisesti Melinda-palvelun toimesta. Huom! Jos tietojärjestelmässäsi on käytetty PUHO-käsitteitä kuvailussa, muistathan päivittää nämä SOTO-käsitteiksi uudelleenohjauksen mukaisesti. Vanha PUHO on toistaiseksi selailtavissa Fintossa, mutta se poistetaan siirtymävaiheen jälkeen.

Lisätietoja SOTOsta saa ottamalla yhteyttä ontologian ylläpitäjään Esa Hämäläiseen. Puhelin: 0299 530 134. Sähköposti: esa.i.hamalainen@mil.fi

Alkuperäisen blogitekstin lisännyt Tuomas Palonen joulukuuta 10, 2018