Finto-palvelussa on julkaistu Suomalainen lajityyppi- ja muotosanasto (SLM). Sanaston on laatinut ja sitä ylläpitää Sisällönkuvailun asiantuntijaryhmän alainen Lajityyppi- ja muotosanastoryhmä, johon kuuluu jäseniä kirjastosektorin eri alueilta. Musiikin osalta sisällöstä vastaa Muusa-ryhmä. Sanastoa on tarkoitus käyttää, kun kuvaillaan aineiston lajityyppiä ja/tai muotoa. Sanasto on suomen- ja ruotsinkielinen ja sisältää tällä hetkellä 1155 käsitettä. Se kattaa niin tietokirjallisuuden, kaunokirjallisuuden kuin musiikinkin lajityypit ja muodot. Sanasto löytyy täältä: http://finto.fi/slm/fi/

Lajityyppi- ja muotosanaston termeissä on pyritty yhdenmukaisuuteen YSAn ja Allärsin kanssa. Aineiston aiheiden kuvailussa, silloin kun aiheena on jokin lajityyppi tai muoto, käytetään jatkossakin tarkoituksenmukaisia sanastoja kuten YSAa, Allärsia tai YSOa.

Tarkempaa tietoa Lajityyppi- ja muotosanastosta ja sen käytöstä saa ottamalla yhteyttä Sisällönkuvailun asiantuntijaryhmään, jonka yhteystiedot löytyvät täältä:   Sisällönkuvailun asiantuntijaryhmä

Alkuperäisen blogitekstin lisännyt Tuomas Palonen toukokuuta 16, 2018