Kansalliskirjaston ontologiapalvelu on saanut nimekseen Finto. Palvelu avataan koekäyttöön vuoden 2014 alusta osoitteessa Finto.fi. Nimi valittiin, koska ONKI-nimi ja onki.fi-verkkotunnus viittaavat FinnONTO-tutkimushankkeissa kehitettyyn ontologiapalveluun, joka halutaan säilyttää nykyisessä muodossaan.
Finto tarjoaa pääsyn Yleiseen suomalaiseen ontologiaan (YSO), Yleiseen suomalaiseen asiasanastoon (YSA), kansallisiin erikoisontologioihin kuten AFO, TERO, LIITO, JUHO ja JUPO, KOKO-ontologiaan sekä mm. suomalaiseen paikannimirekisteriin. Koko luettelo julkaistavista sanastoista ja ontologioista
Nykyinen SeCo-tutkimusryhmän kehittämä ja ylläpitämä ONKI3-palvelu osoitteessa onki.fi pysyy Living Lab -tyyppisesä tutkimuskäytössä, mutta sen tarjoamat rajapinnat (SOAP, HTTP ja ONKI-valitsin) ohjataan Finton sisältämien sanastojen ja ontologioiden osalta vuodenvaihteen jälkeen Fintoon. Ohjaus toteutetaan siten, että rajapintaa käyttäviin sovelluksiin ei tarvitse tehdä muutoksia. Finto tarjoaa myös uuden avoimen REST-rajapinnan, jota suositellaan käytettäväksi uusissa sovelluksissa tai olemassaolevien ONKI-rajapintoja käyttävien sovellusten muutostöiden yhteydessä. Lisätietoja rajapinnoista 
Myös osoite www.yso.fi, jota käytetään monien sanastojen ja ontologioiden URI-tunnisteissa, siirtyy vuodenvaihteessa Kansalliskirjaston ylläpidettäväksi. URI-tunnisteet toimivat jatkossakin myös linkitetyn datan lähteinä eli Finto tarjoaa kunkin käsitteen URI-tunnisteen osoitteessa ihmiskäyttäjälle selailukäyttöliittymän ja konekäyttäjille RDF-muotoista dataa pyydetystä käsitteestä.
Koeversio uudesta Finto-palvelusta on jo nähtävillä osoitteessa http://kansalliskirjasto.onki.fi . Palvelun käyttöliittymä ja ulkoasu tulee kuitenkin vielä kehittymään ennen julkaisua finto.fi-osoitteessa.
Jos käytät nykyistä ONKIa aktiivisesti tai käyttämäsi sovellus hyödyntää ONKI3:n rajapintoja, etkä ole vielä ollut yhteydessä Kansalliskirjaston ONKI-hankkeeseen, otathan meihin yhteyttä osoitteeseen [email protected]. Suosittelemme myös tiedotuslistalle liittymistä, ohjeet listalle liittymisestä (ja eroamisesta) 
Syysterveisin,
Kansalliskirjaston ONKI-hankkeen väki