Finna Luokkahuone on sivusto, joka tuo opetukseen ainutlaatuisia aineistoja museoilta, arkistoilta ja kirjastoilta. Luokkahuoneessa opettaja ja oppilaat pääsevät suoraan lähteiden äärelle ja kokemaan omakohtaisesti kulttuuriperinnön merkityksen. Jos haluaisit luoda uusia aineistopaketteja Luokkahuoneeseen, katso lisätietoa Finna Luokkahuoneen ohjeistuksesta.


Tältä sivulta voit ladata materiaalia sivuston markkinointiin omille asiakkaillesi.

Lisätiedot ja kysymykset materiaaleista:

tiedottaja Heidi Mustajoki, heidi.mustajoki(at)helsinki.fi


Tiedotteet

Tiedote suomeksi, julkaisuvapaa 9.10. klo 8.00

Tiedote ruotsiksi, julkaisuvapaa 9.10. klo 8.00

Julkaisuvapaa kuva:

Kuvatiedot: Bernhard Åström, 1921. Svenska litteratursällskapet. Alkuperäisen kuvan lisenssi CC BY 4.0. Kuva muokattu.

Karusellikuva ja upokekuva Finna-käyttöliittymiin

Voit tarjota suoran linkin Finna Luokkahuoneeseen kirjastosi, arkistosi tai museosi käyttöliittymässä. Voit valita kuvan karuselliin tai valmiin linkin sisältävän upokekuvan.

Karusellikuva

Karusellikuvaa voit käyttää mm. karuselli-feedissä, jossa on erillinen otsikkokenttä. Kuvasta on tehty kaksi värivaihtoa.

Kuvatiedot: Bernhard Åström, 1921. Svenska litteratursällskapet. Alkuperäisen kuvan lisenssi CC BY 4.0. Kuva muokattu.

Upokekuva

Upokkeesta on saatavilla vaaka- ja pystyversio. Vaakaversiota käytämme esimerkiksi Finna.fi:n etusivulla. Suosittelemme, että lataat zip-paketin, joka sisältää upokekuvan eri tarkkuuksilla (kuvakokoja voi myös vapaasti muokata omiin tarpeisiin sopiviksi). 

Voit käyttää upokekuvaa myös Finna-käyttöliittymän ulkopuolella: tällöin upoke tulee ohjata https://finna.fi/luokkahuone (suomi) tai/ja https://finna.fi/Content/luokkahuone?lng=sv (ruotsi) verkko-osoitteeseen. 

Vaaka (450 x 165px)

 

Pysty (225 x 330px)

 

Näin lisäät upokekuvan Finna-käyttöliittymään

Lataa zip-paketin kuvatiedostot tiedostonhallinnan kautta oman näkymän Images-kansioon (themes/custom/images).

Lisää oheinen upotuskoodi haluttuun sivupohjaan (etusivu, sisäsivu jne.)

Suomi (vaaka):

<a href="https://finna.fi/luokkahuone"><img style="width: 450px;" src="<?=$this->imageLink('finna-luokkahuone-banner-fi.png')?>" alt="Finna Luokkahuone - jokaopen aarreaitta"></a>

Ruotsi (vaaka):

<a href="https://finna.fi/Content/luokkahuone?lng=sv"><img  style="width: 450px;" src="<?=$this->imageLink('finna-luokkahuone-banner-sv.png')?>" alt="Finna Klassrum – varje lärares skattkammare"></a>
  • No labels