Taustaa

Finna Luokkahuone uudistui kesällä 2021. Nyt Luokkahuoneen sateenvarjon alta löytyy Finna.fi:n oppimisen tarjontaa entistä helpommin ja laajemmin. Samalla uudistimme myös Luokkahuoneen ilmettä, jonka käyttöä ohjeistamme tällä sivulla.

Luokkahuoneen ilmeen peruselementit on johdettu Finnan visuaalisesta ilmeestä. Eniten on muuttunut Luokkahuoneen bannerikuvassa näkyvä kollaasimainen taustakuvio, joka ilmentää Luokkahuoneen tarjonnan monipuolistumista. Tarjoamme käyttöönne pienen kuvakirjaston valmiita CC0-kuvia, mutta kannustamme myös käyttämään organisaationne omia kuva-aineistoja, jos lisenssit sen sallivat. Valokuvine lisäksi taustakuviossa on violettien pallojen sisällä olevia ikoneja, jotka liittyvät erilaisiin aiheisiin, joista Luokkahuoneessa voi oppia. 

Lataa lyhytohje Luokkahuoneen uudesta ilmeestä (PDF).

Kaikkia Luokkahuoneen ilmeeseen liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen: finna-viestinta@helsinki.fi.Värit

Luokkahuoneen ilmeessä on käytössä Finnan tuttu violetti ja tehostevärinä vaalean sininen. Erityisesti somejulkaisuissa on käytetty huomiovärinä myös magentaa.
Värien käytössä pitää huomioida saavutettavuus ja tekstin asettelussa riittävä kontrasti taustaväriin verrattuna.

Värimääritykset

Esimerkki violetista väristä

Esimerkki sinisestä väristä

ViolettiSininen

PMS: 2592

CMYK: 60C, 90M

RGB: 114, 57, 129

HEX: #723981

PMS: 290

CMYK: 23C, 1Y

RGB: 194, 222, 234

HEX: #c2deeaTypografia

Luokkahuoneen ilmeessä noudatetaan Finnan leipätekstille määriteltyä ohjetta.

Finnan leipätekstifontti vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan, mutta on aina päätteetön. Printtimateriaalissa käytetään ensisijaisesti Helvetica Neue-fonttia. Office-ympäristössä korvaavat fontit ovat Calibri ja Arial.
Finnan käyttöliittymässä käytetään ensisijaisesti Segoe UI- tai Roboto-fonttia.

Kuvassa on esimerkit tekstissä mainituista fonttiperheistä.


Taustakuvio

Teemavärien lisäksi Luokkahuonetta varten on tehty myös toistuva taustakuviointi. Kuviossa on taustastaan irroitettuja mustavalkoisia valokuvia sekä violettien pallojen sisällä olevia ikoneja, jotka liittyvät erilaisiin aiheisiin, joista Luokkahuoneessa voi oppia.

Tarjoamme kokoelman valmiiksi taustastaan irroitettuja, CC0-lisensoituja mustavalkokuvia. Asiakasorganisaatiot saavat kuitenkin käyttää samaan tapaan kuvia myös omista aineistoistaan, asianmukaisin lisenssitiedoin varustettuna. Myös ikonitiedostot voit ladata alta.
  • No labels