Elsevier Freedom Collection -paketin lokalisointi

Elsevierin Freedom Collectionin SFX-target ELSEVIER_SD_FREEDOM_COLLECTION ei oletuksena sisällä minkäänlaisia vuosirajoitetietoja sillä ne riippuvat tilaajasta. Lisäksi nimekesisällön pitäisi olla kaikilla tilaajilla sama, mutta syystä tai toisesta sisällössäkin on epätarkkuuksia.

Ex Libris on tehnyt avuksi Freedom Collectionin SFX-lokalisointiin Unix-työkalun, joka tekee SFX-asetukset Elsevierin ScienceDirect-palvelusta ladattavan "Electronic Holdings Report"-tiedoston avulla. Työkalu tulee mukana SFX-asennuksessa, dokumentaatiota löytyy toistaiseksi Ex Libriksen Customer Centeristä polun SFX > Technical Documentation > KnowledgeBase Information takana tiedostossa SFX Target Configuration Guide.pdf luvusta Elsevier ScienceDirect Localization Script (For SFX 4). Pääpiirteittäin prosessi menee seuraavasti:

  • Generoidaan ja ladataan CSV-muotoisena omalle työkoneelle ScienceDirect-palvelusta ScienceDirect Electronic Holdings -raportti
  • Siirretään tiedosto SCP-ohjelmistolla (esim. WinSCP) Nelli-palvelimelle ja siellä hakemistoon /exlibris/sfx_ver/sfx4_1/OMAINSTANSSI/home
    • Nelli-palvelimella tiedostoja voi siirtää henkilökohtaisen sisäänkirjautumistunnuksen ja sfx-instanssin tunnuksen välillä scp-komennolla (manuaalisivu: man scp)
  • Ajetaan /exlibris/sfx_ver/sfx4_1/OMAINSTANSSI/admin/kbtools/elsevier_freedom.pl ja noudatetaan Target Configuration Guiden ohjeita. Skriptillä voi joko suoraan ladata aktivoinnit ja tresholdit SFX:ään tai generoida ladattavan lehtilistatiedoston DataLoaderia varten.


  • No labels