Kuvaus: Onko teidän organisaatiollanne digitaalisia oppimiseen tarkoitettuja sisältöjä tai suunnitelmissa tuottaa sellaisia? Haluatteko hyödyntää avoimia oppimateriaaleja omassa Finna-näkymässä?

Vuonna 2021 järjestettävillä klinikoilla saat vastauksia kysymyksiin, joita avoimen oppimateriaalin tekemisen, julkaisemisen ja hyödyntämisen yhteydessä herää. Klinikoilla on eri painotuksia, mutta mukaan voi aina tulla omaa organisaatiota askarruttavien kysymysten kera.

Tausta: Finna.fi:stä löytyy avoimia oppimateriaaleja kaikille koulutusasteille sekä jatkuvaan oppimiseen. Oppimateriaalit tuodaan Finnaan Avointen oppimateriaalien kirjastosta (aoe.fi), joka on palvelu digitaalisten avointen oppimateriaalien julkaisuun. Jos Finnassa mukana oleva organisaatio julkaisee omia oppimateriaalejaan Avointen oppimateriaalien kirjastossa, löytyvät ne myös Finnan haulla.Seuraava klinikka:
3.6.2021 klo 8:30 – 9.30

Kohderyhmä: Finnassa mukana olevat yleiset kirjastot ja korkeakoulukirjastot. Klinikalla keskitytään avoimen oppimateriaalin julkaisemisen lisäksi myös avointen oppimateriaalien hyödyntämiseen omassa verkkokirjastossa. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle.

Järjestäjät: Finna-palvelut ja Avointen oppimateriaalien kirjasto

Ohjelma:

8.30-8.40 Avoimet oppimateriaalit ja oppimisen hakurajaimet Finna.fi:ssä
8.40-9.00 Avoimet oppimateriaalit omassa Finna-näkymässä: oppimateriaalit-välilehti, oppimisen hakurajaimet, oppimateriaalit sisältösivuilla (demo)
9.00-9.30 Avoimen oppimateriaalin julkaiseminen Avointen oppimateriaalien kirjastossa

Paikka: Etäyhteys Zoom-ohjelmalla. Tutustu etäosallistumisen ohjeisiin. Linkki klinikalle: https://helsinki.zoom.us/j/62667102524?pwd=VUdZQ2VRVEY0MHpCNCtrSURieHZsdz09&from=addon

Ilmoittautuminen: Ei erillistä ilmoittautumista, tervetuloa mukaan!Hyödyllisiä linkkejä:

Esimerkkejä avoimista oppimateriaaleista:

Menneet klinikat:

  • 13.4.2021 Kohderyhmä: Finna-organisaatiot, jotka haluavat apua avoimen oppimateriaalin julkaisemiseen liittyvissä kysymyksissä. Kohdennus erityisesti museoille.


  • No labels