On Finnan juhlavuoden toisen asiakasorganisaatioille räätälöidyn sometempauksen aika! Vietämme juhlavuotta teemalla 10 vuotta löytöretkiä. Maanantaina 5.6. julkaistaan yleisten kirjastojen oma haaste, jonka aiheena on Unohdetut tarinat. Historia on täynnä unohdettuja henkilöitä ja heidän tarinoitaan. Haastammekin nyt kirjastot etsimään aineistoistaan kiehtovimmat unohdetut tarinat.

"Haluamme osallistua, mitä teemme?"

Yleiset kirjastot voivat osallistua juhlavuoden haasteeseen julkaisemalla 5.6. alkavan viikon aikana omissa somekanavissaan postauksen, joka liittyy Unohdetut tarinat -teemaan. Kanavia ovat pääasiassa Facebook ja Instagram, mutta myös muita somekanavia voi käyttää. Lähtemällä mukaan haasteeseen voitte esitellä oman organisaationne Finnasta löytyviä aineistoja ja saada niille laajempaa näkyvyyttä!

Somehaasteen muistilista

  • Somejulkaisu kannattaa valmistella jo etukäteen! Toteutus on vapaa, voitte käyttää kuvia, videota, liveä, sisältönoston jakoa ym.
  • Finnan Facebook-, Instagram- ja Twitter-tileille ilmestyy maanantaina 5.6. haasteviesti, jossa kerromme aiheen ja haastamme kaikki yleiset kirjastot mukaan. Voitte vastata haasteeseen joko heti viestin ilmestyttyä tai viikon aikana haastepäivästä.
  • Kertokaa postauksen alussa, mihin haaste liittyy. Esimerkiksi: "Finna haastoi meidät juhlavuotensa kunniaksi etsimään aineistoistamme unohdettuja tarinoita."
  • Lisätkää julkaisuun linkki aineistoihin omassa Finna-näkymässänne tai Finna.fi:ssä.
  • Muistakaa merkitä somejulkaisu juhlavuoden tunnisteella #Finna10, jotta osaamme jakaa niitä myös Finnan kanavissa.
  • Voitte halutessanne käyttää Finnan juhlavuoden tunnusta osana somejulkaisunne kuvitusta.
  • Juhlavuoden somehaasteiden sisällöt, aikataulut ja ohjeet löytyvät täältä.