Blog from December, 2022

Finnan perusteet verkkokurssi on jo yli vuoden tarjonnut tietoa Finnasta kiinnostuneille. Nykyisen kurssialustan ylläpito päättyy, joten kurssi siirretään vuoden vaihteessa Helsingin yliopiston Moodle-alustalle. Näin Finnan koulutusvideot- ja Finnan perusteet -kurssit löytyvät jatkossa samalta alustalta.

Kurssi on toistaiseksi poissa käytöstä, ja avataan uudelleen tammikuun alkupuoliskolla. Tiedotamme tammikuussa 2023, kun siirto uudelle alustalle on tapahtunut, ja jaamme uuden linkin kurssille. Kurssille pystyy jatkossakin kirjautumaan vierailijatunnuksella, ja käytössä ovat samat aineistot kuin aiemminkin.

Finna täyttää pyöreitä vuonna 2023, ja helmikuussa alkaa juhlavuosi täynnä löytämisen iloa.

Ohesta löydät seinäkalenterin juhlavuodelle 2023. Lahjan myötä kiitämme menneestä vuodesta ja toivotamme rauhallista joulua sekä hyvää uutta vuotta!

Kalenteriin on merkitty viralliset liputuspäivät sekä arkipyhät. Kalenterin sivut ovat kooltaan A4, joten kunkin kuukauden kuva- ja kalenterisivun voi tulostaa parina A3-paperille tai erillisille sivuille A4-kokoisena.

Somessa pysyt mukana juhlahumussa seuraamalla aihetunnistetta #Finna10.

Lataa kalenteri tästä!

Finna tekee joka toinen vuosi suuren käyttäjäkyselyn kaikissa Finnan alustaa käyttävissä näkymissä. Seuraava käyttäjäkysely tehdään tammi-helmikuussa 2023.

Kyselyyn liittyvä pop-up-ikkuna tuodaan keskitetysti kaikkiin näkymiin Finnan uuden version julkaisun yhteydessä viikolla 4. Ikkuna poistetaan Finnan seuraavan version julkaisun yhteydessä viikolla 8.

Näkymien ylläpitäjät: Tarkistakaa tammikuun julkaisun yhteydessä, että kyselyn pop-up-ikkuna ei häiritse näkymässänne kolmansien osapuolten tarjoamia elementtejä, kuten chat-ikkunoita (mikäli sellaisia on käytössä).

Teemme tuloksista yhteenvetoraportin kevään 2023 aikana. Organisaatioiden on mahdollista saada pyynnöstä omien näkymiensä raakadatat heti kyselyn sulkeuduttua lähettämällä pyyntö osoitteeseen [email protected].

Tutustu vuoden 2021 käyttäjäkyselyn raporttiin.

Finnaa tehdään yhdessä, niin myös Finnan juhlavuotta. Juhlistamme kymmenvuotiasta Finnaa koko ensi vuoden, ja toivomme teidän osallistuvan teemavuoteen sometempausten, -jakojen ja muun juhlistuksen merkeissä.

Keräämme ilmoittautumisia jo nyt, jotta meille muodostuu hyvä käsitys vuoden käänteistä jo ennakkoon. Mukaan voi tulla myöhemminkin, osallistumisen tapoja on monia!

Juhlavuoden teemana ”10 vuotta löytöretkiä”

Toivomme teeman inspiroivan ja tuovan esiin Finnan ainutlaatuista luonnetta tiedon ja kulttuurin aarrearkkuna. Tavoitteemme on saada Finnalle lisää näkyvyyttä sekä tarjota asiakasorganisaatioille mahdollisuuksia omien aineistojen ja näkymien esiin nostamiseen.

Aloitamme juhlistuksen helmikuussa somehaasteen ja digimainoskampanjan merkeissä. Vuoden aikana teemme myös mm. vaikuttajayhteistyötä ja ulkomainontaa.

Helmikuun alussa Finnan asiakaswikiin tulee saataville juhlavuoden logo- ja muita materiaaleja. Teemme teille valmiiksi erilaisia teksti- ja kuvamateriaaleja, jotta osallistuminen juhlavuoteen onnistuu matalalla kynnyksellä. Materiaaleja saa halutessaan muokata omaan toimintaan sopivaksi.

Ilmoita organisaatiosi mukaan juhlavuoden viettoon tästä. Lomakkeen täyttäminen ei sido teitä mihinkään.