Uudistetulla sivustolla kerromme yleisesti Europeanasta ja Kansalliskirjaston Formula-palvelusta, ja annamme ohjeita aineistojen saamisesta Europeanaan Formula-palvelun avulla. Asiakaswiksivustolla palvelemme erityisesti niitä Finnaan kuuluvia tai Finnaan liittymistä suunnittelevia organisaatioita, jotka ovat kiinnostuneita avaamaan aineistojaan myös Europeanassa.

Europeana kokoaa ja tarjoaa digitaalista kulttuuriperintöaineistoa eurooppalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista. Palvelu edistää digitoidun kulttuuriperinnön avointa saatavuutta ja tuo esiin kulttuurien monimuotoisuutta.

Suomessa aineistoja Europeanaan välittää Kansalliskirjasto. Formula on Kansalliskirjaston ylläpitämä palvelu, jonka kautta suomalaisten arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoa välitetään Europeanaan.

Europeana ja Formula -asiakaswikisivustolta saat tietoa mm. seuraavista aiheista:

  • Mitä ovat Europeana ja Formula ja miten ne toimivat
  • Miten palveluun liitytään
  • Lisätietoa ja ohjeita erityisesti metadatasta, aineistoista ja teknisistä vaatimuksista.

Sivuston löydät osoitteesta https://www.kiwi.fi/display/formula.

Haluatko saada organisaatiosi digitaalista kulttuuriperintöaineistoa Europeanaan? Ota meihin yhteyttä osoitteessa finna-posti (at) helsinki.fi. Otamme mielellämme vastaan myös toiveita ja kommentteja asiakaswikisivustoon liittyen.