Blog from August, 2021

Syksyn 2021 koulutuksissa perehdymme Finnan perusteisiin sekä korkeakoulukirjastojen e-aineistojen hallintaan. Tutustu koulutuksiin alla ja ilmoittaudu mukaan tapahtumien omilla sivuilla!

Huomaathan, että Finnan hallintaliittymän peruskoulutus on täydentynyt seuraavana päivänä järjestettävällä kyselytunnilla, jossa vastaamme osallistujien kysymyksiin hallintaliittymän käytöstä.

Koulutukset järjestetään etäyhteyksin. Lämpimästi tervetuloa kouluttautumaan!

Finnan peruskoulutus 16.9. klo 9.30 - 15.30

Peruskoulutuksessa opit pääasiat Finnasta, siihen liittymisestä ja aineistojen tuonnista. Koulutus on suunnattu arkistoissa, kirjastoissa ja museoissa työskenteleville, joiden tehtävät liittyvät tai tulee liittymään Finnan käyttöönottoon tai ylläpitoon. Koulutukseen ovat tervetulleita myös sellaisten organisaatioiden työntekijät, jotka vasta harkitsevat Finnaan liittymistä.  

Hallintaliittymän peruskoulutus 23.9. klo 9.30 - 16.00 ja Kyselytunti 24.9. klo 9.30 - 15.00

Finnan hallintaliittymän käyttöön opastava koulutus on suunnattu Finna-näkymien ylläpitäjille. 

Seuraavan päivän kyselytunnilla vastataan edellisen koulutuspäivän herättämiin ja muihin hallintaliittymän käyttöön liittyviin kysymyksiin. Päivä on jaettu kahtia siten, että aamupäivällä käsitellään arkistojen ja museoiden kysymyksiä ja iltapäivällä kirjastojen.  

SFX-CDI-koulutus 7.10. klo 9.30 - 14.30 

Koulutuksessa käsitellään E-aineistojen indeksihaun ja linkitysten hallintaa SFX:n ja CDI:n avulla. Koulutus on suunnattu Koha-kirjastojärjestelmää käyttäville korkeakoulukirjastoille.

Finnan ajankohtaisasioiden tiedotuskanavana toimiva KDK-asiakasliittyma@helsinki.fi-sähköpostilista vaihtaa nimensä vähemmän salaperäiseksi. Tulevaisuudessa sähköpostilistamme tunnetaan Finnan postituslistana. Samalla vaihdamme käyttämämme lähetysjärjestelmän varmemmaksi.

Siirrämme kaikki KDK-listalle nykyisin kuuluvat asiakkaamme automaattisesti uuden postituslistan vastaanottajiksi.

Jos haluat edelleen vastaanottaa Finnan uutisia, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Voit poistua uudelta postituslistalta milloin vain viestin lopusta löytyvästä peruutuslinkistä. Suosittelemme tietysti lämpimästi pysymään listalla. Jokaisesta Finnan asiakasorganisaatiosta vähintään yhden henkilön tulisi kuulua postituslistallemme, sillä viestimme listalla Finnan käytön kannalta oleellisista asioista, kuten mahdollisista häiriötilanteista ja Finnan kehityksestä. Myös arkistojen, kirjastojen ja museoiden käyttämien taustajärjestelmien toimittajat ovat tervetulleita listalle.

Postituslista uudistuu vasta syyskuussa, joten toistaiseksi viestit tulevat sähköpostiisi tutun listan kautta. Jos Finnan viestejä ei ala tulla sähköpostiisi syyskuusta alkaen säännöllisen epäsäännöllisesti, ovat ne todennäköisesti jääneet kiinni sähköpostisi roskapostisuodattimiin. Tässä tapauksessa kurkkaathan nämä kansiot, ja lisää tuleva lähetysosoitteemme finna-viestinta@helsinki.fi turvallisten osoitteiden joukkoon.

Mikäli et vielä kuulu KDK-listalle mutta haluaisit sähköpostiisi tietoa Finnan uutisista, kerro siitä meille sähköpostitse: finna-posti@helsinki.fi.

Finna Luokkahuoneen aineistopaketit tarjoavat inspiraatiota ja uusia näkökulmia opettajille ja kaikille oppimisesta kiinnostuneille. Koulujen alkaessa kerromme mediatiedotteessa uusista aineistopaketeista, joissa  suunnataan katse mm. designiin, Helsingin olympialaisiin ja matkustamisen muutoksiin:

Historia ja luova prosessi heräävät eloon Finna Luokkahuoneessa

Historian och den kreativa processen vaknar till liv i Finna Klassrum