Kaipaatko kertausta Finnan peruskoulutuksen jälkeen? Eikö kollegasi ehtinyt osallistumaan? Finnan perusteet -verkkokurssi on tarkoitettu tietopaketiksi Finnan kanssa työskenteleville ja Finnasta kiinnostuneille. Kurssin voi suorittaa itsenäisesti omaan tahtiin, ja se on avoinna ympäri vuoden!

Kurssilla käydään läpi Finnan eri ulottuvuudet: Finna.fi, Finna-verkkoalustat sekä jatkokäytön palvelut. Kurssilla kerrotaan, miten metadata toimii Finnan haun polttoaineena, ja miten se mahdollistaa jatkokäytön. Lopuksi opitaan, mitä erilaisia työkaluja Finna tarjoaa käyttäjilleen.

Verkkokurssin löydät Helsingin yliopiston MOOC-alustalta osoitteesta: https://mooc.helsinki.fi/course/view.php?id=311. Kurssille voit osallistua kolmella tavalla:

1. Kirjaudu Haka-tunnuksilla. Klikkaa Haka-kirjautumislinkkiä, ja kirjaudu haluamallasi korkeakoulutunnuksella.


2. Kirjaudu omilla MOOC-tunnuksillasi. Voit tehdä uudet tunnukset klikkaamalla Luo uusi tunnus -painiketta.


3. Kurssilta löytyvät materiaalit on myös mahdollista käydä läpi ilman kirjautumista. Klikkaa Kirjaudu vierailijana -painiketta. Huomioi, että kaikki ominaisuudet eivät tällöin ole käytössä.

Finnan perusteet -verkkokurssi on nyt ensimmäistä kertaa avoinna, ja otamme mieluusti palautetta jatkokehitystä varten. Kurssin lopusta löydät palaute-osion, johon voit laittaa kehitysehdotuksesi. Huomioithan, että sinun tulee olla kirjautunut sisään antaaksesi palautetta.

Tervetuloa mukaan!