Blog from February, 2021

Onko organisaatiollasi digitaalisia oppimiseen tarkoitettuja sisältöjä tai suunnitelmissa tuottaa sellaisia?

Finna.fi:stä löytyy avoimia oppimateriaaleja kaikille koulutusasteille sekä jatkuvaan oppimiseen. Finnan ja Avointen oppimateriaalien kirjaston yhteisessä webinaarissa 10.3. saat tietää lisää oppimateriaalien avoimen julkaisemisen mahdollisuuksista.

Tervetuloa mukaan!

Tutustu tarkempaan ohjelmaan ja ilmoittaudu viimeistään 8.3.




Aineistopaketti suunnitteilla kevääksi? Varaa aloitustapaaminen pian!  

Finna Luokkahuoneessa julkaistiin viime vuonna ennätysmäärä aineistopaketteja (linkki uutiseen Finna.fissä), ja uusia suunnitellaan tälläkin hetkellä. Mikäli aineistopaketin julkaisu kevään aikana kuuluu organisaatiosi suunnitelmiin, varaa paikkasi aloitustapaamiseen tämän viikon aikana.

Finna Luokkahuoneen tarkoituksena on tutustuttaa opettajat ja oppilaat erilaisiin Finna.fi:stä löytyviin aineistoihin ja niiden hyödyntämiseen. Finna-organisaatiot voivat koostaa Luokkahuoneeseen kuratoituja aineistokokonaisuuksia opetuksen tarpeisiin.   

Mikäli organisaatiosi haluaa vielä ennättää mukaan kevään kierrokselle, ilmoittaudu aloitustapaamiseen lähettämällä sähköposti Taru Kuhalammelle 19.2. mennessä (taru.kuhalampi(at)helsinki.fi). Kevään aloitustapaaminen järjestetään mukaan tulevien kesken helmi-maaliskuun vaihteessa.

Muut tämän vuoden aloitusajankohdat näet Luokkahuoneen vuosikellosta Finnan asiakaswikistä. 

Esimerkkejä aineistopakettien sisällöstä ja rakenteesta:


Kaipaatko kertausta Finnan peruskoulutuksen jälkeen? Eikö kollegasi ehtinyt osallistumaan? Finnan perusteet -verkkokurssi on tarkoitettu tietopaketiksi Finnan kanssa työskenteleville ja Finnasta kiinnostuneille. Kurssin voi suorittaa itsenäisesti omaan tahtiin, ja se on avoinna ympäri vuoden!

Kurssilla käydään läpi Finnan eri ulottuvuudet: Finna.fi, Finna-verkkoalustat sekä jatkokäytön palvelut. Kurssilla kerrotaan, miten metadata toimii Finnan haun polttoaineena, ja miten se mahdollistaa jatkokäytön. Lopuksi opitaan, mitä erilaisia työkaluja Finna tarjoaa käyttäjilleen.

Verkkokurssin löydät Helsingin yliopiston MOOC-alustalta osoitteesta: https://mooc.helsinki.fi/course/view.php?id=311. Kurssille voit osallistua kolmella tavalla:

1. Kirjaudu Haka-tunnuksilla. Klikkaa Haka-kirjautumislinkkiä, ja kirjaudu haluamallasi korkeakoulutunnuksella.


2. Kirjaudu omilla MOOC-tunnuksillasi. Voit tehdä uudet tunnukset klikkaamalla Luo uusi tunnus -painiketta.


3. Kurssilta löytyvät materiaalit on myös mahdollista käydä läpi ilman kirjautumista. Klikkaa Kirjaudu vierailijana -painiketta. Huomioi, että kaikki ominaisuudet eivät tällöin ole käytössä.

Finnan perusteet -verkkokurssi on nyt ensimmäistä kertaa avoinna, ja otamme mieluusti palautetta jatkokehitystä varten. Kurssin lopusta löydät palaute-osion, johon voit laittaa kehitysehdotuksesi. Huomioithan, että sinun tulee olla kirjautunut sisään antaaksesi palautetta.

Tervetuloa mukaan!