Museovirasto ja Finna-palvelut ovat laatineet LIDO-mallipohjan, johon on koottu Finnan näkökulmasta parhaita käytänteitä soveltaa LIDO-skeemaa. Mallipohja on tehty erityisesti helpottamaan uusien kokoelmanhalllintajärjestelmien integroimista Finnaan, mutta jo integroitujenkin järjestelmien ylläpitäjille siitä on apua LIDOlla Finnaan tuotavan metadatan parantamisessa ja yhtenäistämisessä. Yhtenäisempi ja monipuolisempi metadata mahdollistaa tehokkaamman järjestelmien yhteentoimivuuden ja uusien toiminnallisuuksien kehittämisen Finnaan tulevaisuudessa.

Mallipohja löytyy Museoviraston Museoiden Finna -sivulta. Pohjaa päivitetään sitä mukaa kun uudentyyppisiä aineistoja ja toiminnallisuuksia suunnitellaan Finnaan tai kun LIDO-skeema päivittyy. Muutoksia skeemaan on odotettavissa lähivuosina, koska kansainvälisellä CIDOCin LIDO-työryhmällä on päivityshanke käynnissä. 

Palautetta mallipohjasta otetaan mielellään vastaan joko Finnapostiin ([email protected]) tai Museoviraston LIDO-neuvontaan (yhteystiedot Museoiden Finna -sivulla).