Finna-palvelu järjestää marraskuussa Saavutettavuus- ja Aineistotyyppi-webinaarin sekä Finnan peruskoulutuksen ja kaksi hallintaliittymän koulutusta. Osa marraskuun tapahtumista soveltuu hyvin niille, joille Finna on melko uusia asia tai jotka vasta harkitsevat mukaantuloa Finnaan. Osassa tapahtumista taas on ajankohtaista antia Finnaa jo paremmin tunteville tai pidempään Finnassa mukana olleille organisaatioille. Aineistotyyppi-webinaari ja Finnan peruskoulutus soveltuvat hyvin myös kuvailun ammattilaisille.


Finnan saavutettavuus -webinaari 21.11.2018 

Webinaari: Finnan saavutettavuus-webinaari
Aika: ke 21.11.2018 klo 10-11:30
Paikka: Adobe Connect webinaari (vain etäyhteys)
Ilmoittautuminen: 19.11. mennessä https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/93244/lomake.html
Ohjelma: Finnan saavutettavuus-webinaari

Webinaari on tarkoitettu organisaatioille, joilla on oma Finna-näkymä tai jotka ovat suunnittelmassa oman Finna-näkymän tekemistä. Webinaariin osallistujat voivat jättää kysymyksiä liittyen saavutettavuuteen ilmoituslomakkeella. Ohjelmassa käsitellään saavutettavuuden huomioimista omassa Finna-näkymässä tai -verkkokirjastossa, saavutettavuuden testaamista ja käydään läpi Finnan saavutettavuuteen liittyviä  kysymyksiä.

Tulevia muutoksia Finnan aineistotyyppeihin -webinaari 21.11.2018

Webinaari: Muutoksia Finnan aineistotyyppeihin
Aika: ke 21.11.2018 klo 13-15
Paikka: Adobe Connect webinaari (vain etäyhteys)
Ilmoittautuminen: 19.11. mennessä https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/93175/lomake.html
Ohjelma: Tulevia muutoksia Finnan aineistotyyppeihin -webinaari

Finna-palvelu on järjestänyt viimeisen vuoden aikana sarjan aineistotyyppityöpajoja, jossa on käsitelty yhdessä Finnaan osallistuvien organisaatioiden kanssa eri suunnilta tulleita toiveita aineistotyypeille. Näiden työpajojen tulosten pohjalta on muodostettu kehityssuunnitelma Finnan aineistotyyppien näyttämiselle käyttöliittymässä. Tämän lisäksi valmistuvat kehityshankkeet ja mukaantulot arkistosektorilla tuovat muillekin sektorille heijastuvia muutoksia.

Tämän webinaarin tarkoituksena on informoida Finnaan osallisuvia organisaatioita suunnitelluista muutoksista ja antaa vielä tilaisuus kommentoida niitä. 

Finnan peruskoulutus 22.11.2018

Aika: to 22.11.2018 klo 10-16
Paikka: Leipätehdas, Kaikukatu 4, Helsinki. Kokoushuone Kaneli, 5.krs.
Etäyhteys: Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös Adobe Connect -etäyhteydellä
Ilmoittautuminen: 16.11. mennessä https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/93236/lomake.html
Ohjelma: Finnan peruskoulutus 22.11.2018

Koulutus tarjoaa perustietopaketin Finnasta. Se on tarkoitettu kaikille niille, joille Finna melko uusi asia tai jotka haluavat yleistietoa Finnan toiminnasta: uusille Finnaan mukaan tulijoille ja liittymistä vasta harkitseville sekä Finnaan jo liittyneen organisaation uudelle henkilökunnalle, erityisesti jos vastuisiin kuuluu Finnan ylläpitotyötä. Koulutus soveltuu myös hyvin kuvailijoille.


Finnan hallintaliittymän peruskoulutus 23.11.2018

 Aika: pe 23.11.2018 klo 10-16
Paikka: Leipätehdas, Kaikukatu 4, Helsinki. Kokoushuone Kaneli, 5. krs.
Etäyhteys: Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös Adobe Connect -etäyhteydellä
Ilmoittautuminen: 16.11. mennessä https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/93199/lomake.html 
Ohjelma: Finnan hallintaliittymän peruskoulutus

Koulutuksessa harjoitellaan oman näkymän muokkausta käytännössä. Koulutukseen on mahdollista osallistua etänä. Suosittelemme kuitenkin osallistumista paikan päällä. 

 

Finnan hallintaliittymän syventävä koulutus 28.11.2018

Aika: ke 28.11.2018 klo 10-16
Paikka: Leipätehdas, Kaikukatu 4, Helsinki. Kokoushuone Kaneli, 5. krs.
Etäyhteys: Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös Adobe Connect -etäyhteydellä
Ilmoittautuminen: 16.11. mennessä https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/93216/lomake.html 
Ohjelma: Finnan hallintaliittymän syventävä koulutus

Koulutuksessa harjoitellaan oman näkymän muokkausta käytännössä. Koulutukseen on mahdollista osallistua etänä. Suosittelemme kuitenkin osallistumista paikan päällä. 
Uudistamme hallintaliittymän syventävän koulutuksen muotoa vastaamaan paremmin koulutuksessa olevien henkilöiden tarpeita.

Koulutuksessa jakaudumme ryhmiin osallistujien kiinnostuksen mukaisesti. Etäosallistujista muodostetaan yksi ryhmä. Etäosallistujien kysymyksiin vastataan paikalla olevien asiantuntijoiden saatavuuden mukaan. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään, mitkä asiat ovat teille tällä hetkellä ongelmallisia tai mistä asiasta kaipaatte lisätietoa oman näkymän ulkoasun muokkaamisessa tai sisällön tuomisessa näkymään.