Helmet-kirjastojen aineisto julkaistiin arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteisessä Finna.fi-palvelussa

Yleisten kirjastojen liittyminen Finna-hakupalveluun on edennyt ripeästi. Finnan kautta löytyvät tällä hetkellä yhteensä yli sadan yleisen kirjaston aineistot, mikä kattaa yli kolmanneksen kaikista Suomen yleisistä kirjastoista. Lisää yleisiä kirjastoja on liittymässä Finnaan kuluvan vuoden aikana.

Nyt mukaan ovat liittyneet myös Helmet-kirjastot eli Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot, jotka toivat Finnaan mm. yli 9000 e-kirjaa. Helmetin aineistot ovat nyt löydettävissä Finna.fi:stä ja Helmet-asiakkaat voivat myös varata niitä Finnan kautta.

Finnan vastaanotto yleisissä kirjastoissa on ollut positiivinen. Vuoden 2016 käyttäjäkyselyyn vastanneista yleisten kirjastojen asiakkaista valtaosa, eli 92 % piti Finnaa hyödyllisenä ja 81 % helppokäyttöisenä.

Finna.fi on arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen verkkopalvelu, joka tarjoaa yhdellä kertaa pääsyn yli 13 miljoonaan valokuvaan, esineeseen, kirjaan, taideteokseen ja muuhun aineistoon.

Finnassa pääset myös selaamaan, katsomaan ja kuuntelemaan verkossa saatavilla olevia aineistoja kuten artikkeleita, kuvia ja äänitallenteita. Finnasta löydät yhdellä haulla kaikille avoimet aineistot, jotka mukana olevat yli 200 organisaatiota tarjoavat. Organisaatiot voivat tehdä myös omia Finna-näkymiä. Finna-palveluun pohjautuvia verkkokirjastoja onkin käytössä kaikissa yliopisto- ja ammattikorkeakoulukirjastoissa. Uusimman oman Finna-verkkokirjaston on julkaissut Sotkamon kirjasto: https://sotkamo.finna.fi/.

Finnaa kehittää ja sitä ylläpitää Kansalliskirjasto. Palvelu on osa opetus- ja kulttuuriministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta.

Lue lisää: goo.gl/JIw5sA