IPTC on kansainvälinen uutistoimistojen yhteistyöelin. IPTC:n uutisaineistojen ja valokuvien kuvailuun tarkoitetuista NewsCodes-sanastoista kaksi (Scene ja Subject Code) on nyt julkaistu Fintossa, jotta niitä voi selailla ja käyttää Finton rajapintojen kautta. Erityisesti museosektorin rakenteilla oleva uusi tietojärjestelmä vaatii näitä sanastoja. IPTC on julkaissut sanastot SKOS-muodossa Creative Commonsin Nimeä-lisenssillä, mikä mahdollistaa niiden uudelleenjulkaisun Fintossa ja vapaan jatkokäytön, kunhan lähde on mainittu.

Selaa IPTC-sanastoja Fintossa: http://finto.fi/iptc/

Sanastoihin on otettu mukaan Sanomalehtien Liitto ry:n tuottamat suomennokset, jotka kattavat koko Scene-sanaston sekä suurimman osan Subject Code -sanastosta. Fintossa julkaistu IPTC NewsCodes-sanasto sisältää nämä molemmat osasanastot. Sitä voidaan tarpeen vaatiessa myöhemmin laajentaa myös muilla NewsCodes-perheen sanastoilla.